מיגון אש לחברות
בחברות ובעסקים, רמת מיגון האש נקבעת בתקן מיגון אש ייעודי שנקבע על ידי המחוקק. משרדי הגנת הסביבה ובטחון הפנים יכולים לשנות את רמת התקנות ולכן
מתי לאחרונה שאלתם את עצמכם האם נצטרך למגן את ביתנו במערכת אזעקה?במשרד – זוהי חובה ביטוחית אוטומטית של כל החברות. מעוניינים לצרף את משרדכם לחברת ביטוח? הוא יחייב אתכם לרכוש מערכות מיגון לבתי עסק לפי הנחיות סוקר: הנחיות מיוחדות שחברת הביטוח מנחה את המתקין כיצד להתקין את המערכת. כאשר אתם מיוזמתכם מזמינים התקנת מערכת אבטחה ומיגון לבית שלכם – ניתן לפעול בכל דרך שתבחרו. לעומת זאת, אם אירע אירוע פריצה לבית שלכם ודיווחתם לחברת הביטוח, היא תחייב אתכם להתקין מערכות מיגון לבית, עם הנחיות סוקר מטעמה.
דעו מהם רכיבי מערכת האזעקה שלכם
רכזת– הרכזת היא כרטיס אלקטרוני אליו יחוברו כל הגלאים שלכם. בכל פירמה של רכזות – אופן סימון שונה לכמות הגלאים שמותר לחבר. מדוע צריך שיהיה בכלל סימון? לא יותר פשוט לספור כמה יציאות פיקוד יש? לא, משום שבין השאר יש יציאות לחיבור מרחיבי אזורים וניתן לחבר, בתיאוריה, אינסוף מרחיבים. בפרקטיקה יש מספר גלאים שיותר ממנו המערכת לא תכיר בהם. במותג הישראלי פימ"א לדוגמה הסימון הוא על ידי מספר תלת ספרתי. ספרת המאות מסמנת כמה גלאים ניתן לחבר על הרכזת עצמה, וספרת העשרות והאחדות גם יחד מציינות כמה גלאים יכולה להכיל כל המערכת: רכזת ומרחיבים. לדוגמה – פימ"א האנטר פרו 832 מציין שעל הרכזת יש 8 אזורים (ניתן לספור ולראות שיש 8 יציאות פיקוד), ובאופן כללי – ניתן לשייך לכל המערכת הזו 32 גלאים: 8 על הרכזת, 24 על מרחיבים חיצוניים. בפירמות אחרות כמו "פרדוקס" מצוין רק מספר האזורים מבלי להפריד לרכזת ומרחיבים.
מרחיבי אזורים – אותם רכיבים שמתחברים, כאמור, לרכזת, ומספקים חיבורים לעוד גלאים עד גבול המותר בדגם שרכשתם.
לוח מקשים – מתחבר לרכזת או למרחיב באמצעות חיבור 4 ראשי שנקרא BUS. זו לוח תפעול המערכת שלכם. ניתן לשייך למערכת אחת לוחות מקשים ללא הגבלה, כשהם מחוברים ל- BUSבמקביל. ניתן לשייך חלק מלוחות המקשים למדור אחד וחלק מלוחות המקשים למדור שני. לדוגמה: הדירה שלכם היא עסק עצמאי שאתם משכירים לשני דיירים. ניתן לאפשר לדייר א' לעשות פעולות במערכת במדור שלו, מבלי שהמדור של הדייר השני, מדור ב', יושפע מהשינויים הללו.
ספק כוח – כמובן, ספק החשמל של המערכת. בוחרים אותו בהתאם לכמות הגלאים שיש לכם במערכת על ידי סכימת כל הזרמים שלהם. אין לסכום סירנות ואת הרכזת עצמה, אבל כן יש לסכום את הזרם של המרחיבים. כמובן שצריך לקחת ספק שמוציא יותר זרם ממה שסכמתם, ורצוי לא בהרבה יותר כדי לא לגרום לבזבוז חשמל.
סירנות – פנימיות וחיצוניות. בפרק הבא של מאמר זה נלמד כיצד להשהות פעולה שלהן או לבטל פעולת גלאי בעת הצורך עד להגעת טכנאי.
ביטול גלאי על ידי לקוח או כיבוי סירנה יזום מטעמו: מתי זה נדרש? זה נדרש כאשר עולה החשד שיש גילוי סרק: הסירנה פשוט מפריעה את מנוחתכם ומנוחת השכנים מבלי ששום דבר קורה. זה יכול לנבוע משלוש סיבות:
לכן, על מנת שלא תהיו בסיכון לפריצה, חובה להזעיק את הטכנאי. קרוב לוודאי שאם אתם מתל אביב והמרכז העומס יהיה גדול מאשר בשאר הארץ, וההגעה לא תהיה מהיום להיום. אז, תצטרכו להתמודד לבד עם הגלאי. בקשו מהטכנאי שלכם שיסביר לכם טלפונית כיצד לבטל את האזור שמשויך לאותו גלאי. במידה ואינכם יודעים איזה גלאי גרם להפעלת הסירנה (אם לסירנה שויכו כמה גלאים אז לא ניתן לדעת מיד) בקשו ממנו שיסייע לכם להגיע לתפריט "תגובות מערכת" ולבטל את אותה סירנה עד להגעתו.
המלצות להרחבת מערכות אבטחה ומיגון
בחברות ובעסקים, רמת מיגון האש נקבעת בתקן מיגון אש ייעודי שנקבע על ידי המחוקק. משרדי הגנת הסביבה ובטחון הפנים יכולים לשנות את רמת התקנות ולכן
מערכות ביטחון לפגישת ייעוץ ללא התחייבות ו/או לפרטים נוספים: מערכות ביטחון כללי מערכות הביטחון מספקות הגנה קידמית ומתריעות בפני פריצה, קיימים סוגים שונים של גלאי